AMC-Foreningens Likepersoner

Likepersoner er personer som enten har AMC eller er pårørende til noen med AMC. Et av foreningens viktigste mål er å bidra til å skape kontakt med og mellom personer som selv har diagnosen og deres familier. En likeperson deler sine erfaringer med diagnosen. Foreningen setter likepersonsarbeidet høyt - når vi er såpass sjeldne er det ekstra viktig å være synlig, også for hverandre. Om det er tilrettelegging, hjelpemidler, søkeprosesser, møter med helsevesen eller dagligdagse ting, så kan det være veldig godt å kunne ha en samtale med en i samme eller lignende situasjon som har gått gjennom det! Likepersonskontaktene våre står klare, ikke nøl med å ta kontakt. Alle likepersonene i foreningen har taushetsplikt.

Stig-Morten Skjæran(f.1970)
Bor i Trøndelag, nærmere bestemt Frosta, er gift og har et barn. Har AMC. Jobber i Uloba og bidrar som samtalepartner i ulike sammenhenger.

Epost: ssa@uloba.no

Lena Iren Horie (f.1990)
Bor i Selbu i Trøndelag sammen med ektemann og to små barn(f. 2016 og 2018). Har AMC med Amyoplasi og bruker elektrisk rullestol som avlastning på utflukter, går ellers selv, bruker fotsenger og fotortoser. Er for tiden 100% ufør, men har bodd og jobbet som lærer i Japan. Har erfaring med svangerskap og fødsler(epidural som smertestillende), hjelpemidler for foreldre med AMC, livet som småbarnsmor generelt, samt reise, opphold, tilgjengelighet og behandling i utlandet.

E-post: lena.desu@hotmail.com

(svarer også på Facebookmeldinger)

Hilde Sofie Nilsson (f.1990)
Bor i Sørkedalen i Oslo sammen med Bob, som er en rotte på snart to og et halvt år. Har AMC med Amyoplasi og bruker elektrisk rullestol (Permobil) ute, og elektrisk innerullestol (Miniflex) inne. Jobber 100% som BPA-rådgiver. Har mye erfaring med bil (kjører selv), reising i både inn- og utland. Har kjæreste i Bergen, og erfaring med dating.

E-post: hilde@amc-foreningen.no

Sylvi Mathisen(f.1967)
Jeg er en dame på 52 år som er bosatt i Skien. Jeg jobber som lærer på en barneskole og har samboer og 2 voksne barn. Jeg har den veldig sjeldne typen AMC som kan gå i arv. For min del betyr det at min morfar ble født med denne tilstanden for 100 år siden, min mor på over 70 år har den. Både min bror og jeg lever med denne tilstanden, samt mitt eldste barn på 29 år.
Bor du rundt omkring på Østlandet og vil vite mer ta gjerne kontakt.

Tlf: 917 19 157 ( send gjerne melding først så jeg ikke tror du er telefonselger)😀

E-post: sylvi.mathisen@skien.kommune.no

Saskia Aleida Van Veen (f.1963)
Bor på gård i Rogne i Valdres (Oppland) sammen med mann og barn. (f. 2003). Jeg har AMC Amyoplasi -med feilstilling i begge armer og bein. Relativt sterk i armene men betydelig svakere i beina. Jeg er gående og bruker lang ortose på ene foten og krykker utendørs. Har så langt ingen andre hjelpemidler bortsett fra enkle praktiske ting jeg har laget selv. Kjører vanlig bil med automatgir, men har lagt en kloss på gasspedalen for å få pedalene i lik høyde. Har ellers erfaring med svangerskap samt egne enkle hjelpemidler ved løft og stell. Liker godt å reise, bilturer (&MC-rype), hagearbeid, oppussing og interiør. Har vært yrkesaktiv i bank i over 20 år. Har nå uførepensjon kombinert med eget foretak som grafisk designer.

Tlf.: 924 21 069

E-post: saskiaaleidavv@yahoo.no